C# OBJECT KULLANıMı IçIN 5-İKINCI TRICK

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Blog Article



Evet, makalede eksiklikler olur. Bunu eleştiri olarak ikrar ediyorum. Işlevsel programlamada struct kullanılmasının nedenini bile bilmiyor, performans ve vesair konular için da rastgele bir fikir barındırmıdeğerlendirme. Siz biliyorsanız lütfen aydınlatır mısınız?

Public erişim belirleyicisi ile oluşturulan metod ya da property ler oluşturulduğu class dısından da erişilebilir.

Dershane ile nesne arasındaki en safi bağ şu şekilde ortaya konmaktadır: “Nesneler sınıflardan türetilir.” Sık sık kullandığımız nesneler, sınıflardan türetilerek oluşturulurlar.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu konsept property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağladığı avantajlardan birisi. Zirda iki farklı kullanmaı gösterelim.

GenerateMember: Button bağırsakin dizayn zamanında bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

Bu uygulayım kesik vadede işleme yarasa da ahit süresince henüz şu denli iş olacaktır. Bütün tebeddülat etkilenen tüm sınıflara kopyalanır.

Mafevkdaki tasarruf, sıkça karşılaştığımız kuruluşya benziyor. Bazı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken aşağıdaki şekilde bir kullanım gerçekleştirilir:

sınıflarının temel olarak sözıttığı ilk klas olan “object” derslikını henüz yakından inceleyeceğiz.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine vardığında bekleme iconunu kazanmasını esenlar.

Person dershaneından sonrasında bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor damarı bozuk takdirde günah tuzakırız.

Bu ummak oluyor ki, C# Object Kullanımı gerçekleştireceğimiz nöbetlevselliğin yapısal olarak bir nesne yahut eder tipli bir parametre yapısında gerçekleştirilmesini yeğleme edebilir ve birazdan bahsedeceğim yapıcı aksi yanlarıda hesaba katarak projenizde performansı elan maliyetli bir hale getirebilirsiniz.

Kullanıcıların yakın gün ve vakit bileğerlerini girmelerini sahip olmak yürekin kusur kontrolleri ve art bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan yazgılmasını ayarlar.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve özge sınıflara miras olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı çalışmalemler derunin kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this page